gaziantep escort
Bugun...


Recep Toy

facebook-paylas
Bazı pozitif insanlar vardır, deniz kıyıları gibidir ve ruhumuza huzur verir
Tarih: 10-11-2020 21:02:00 Güncelleme: 10-11-2020 21:04:00


Bazı pozitif insanlar vardır, deniz kıyıları gibidir ve ruhumuza huzur verir


Sevgi dolu, pozitif insanlarla bir arada olmak; sevme duygumuza katkıda bulunacaktır. 


Kalbimizdeki sevgiyle birlikte, sevildiğimizi, bize değer verildiğini gördüğümüzde, kendimizi daha iyi hissedeceğiz.

 
Çünkü sevgi; her şeyin kapısını açan, en değerli anahtardır. Bazı insanlar pozitif olduğu gibi, bazı insanlar da negatiftir ve onlarla kendimiz için yıpratıcı olmayacak bir şekilde, iletişim metotları ve yöntemleri geliştirmeliyiz. 


Negatif, kıskanç ve kendilerini sürekli olarak kıskandırma çabasında olan insanlarla aramıza sınırlar koymamız gerekir. 


Mutluluk Uzmanı olarak tanınan Shannon Kaiser kitabı için yaptığı araştırmada, çoğumuzun hayatımızın bir noktasında fark ettiği çok önemli bir gerçeği tespit etmiştir. 


Yazara göre; yaşanılan tecrübeler bir şeylerin farkına varmayı sağlamak içindir. Eğer bir tecrübeden çıkartılması gereken dersi alınmazsa, tekrar tekrar benzer durumlarla karşılaşılır. Kişilerin değiştiği ama zorlukların ve mutsuzlukların aynı kaldığı ilişkiler, ruhları körelten her şey tekrar tekrar yaşanır. ‘’Neden hep aynı şey bana oluyor, neden ben?’’, ‘’Ben bunu hak etmiyorum’’ diye isyan eden insanlar vardır. Ta ki kendileriyle ilgili farkına varması gereken her ne ise anlayıp, yaşanılanlardan gerekli çıkarımları yapana kadar… 


Negatif insanlarla aramıza nasıl bir takım sınırlar koyacağımız hakkındaki düşüncem; sınır koymanın en iyi yolunun, şikayet eden kişiye, bu problemi nasıl çözmeyi düşündüğünü sormak olduğudur. Bu soru karşısında ya susacak ya da sohbeti daha verimli bir yönde devam ettirecektir. Sohbeti daha verimli bir yönde devam ettirirse; o kişiye yardımcı olabilirsiniz. Tartışmak yerine, olumsuz yorumları yok saymanızda fayda var. Duygularınızı kontrol edip ve durumun tırmanmasını önlemeniz, konuşmanın daha olumlu bir havada geçmesini sağlayacaktır. Bu kişi hiçbir çaba içerisinde değilse, daha fazla yıpranmadan, kendinize ait bir hayatınız olduğunu unutmadan; çevrenizde size ilgi ve sevgisini gösteren kişileri tanımalısınız.

Hayatımıza güzellik katan, pozitif insanlarla yolumuza devam edelim.



Bu yazı 917 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
HABER ARA
resmi ilanlar
Henüz anket oluşturulmamış.
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI