gaziantep escort
Bugun...



Deva Partisi Yüreğir ilçe başkanı Milli Adana Süper FM’e konuk oldu

Deva Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Hamza Milli Adana Süper FM 92.8'de Açık Kürsü Programında Cem Ali Çeliktekin'in konuğu oldu.

facebook-paylas
Tarih: 16-04-2022 13:54

Deva Partisi Yüreğir ilçe başkanı Milli Adana Süper FM’e konuk oldu

Deva Partisi Yüreğir ilçe başkanı Milli Adana Süper FM’e konuk oldu

 

Deva Partisi Yüreğir İlçe Başkanı  Hamza Milli Adana Süper FM 92.8'de Açık Kürsü Programında Cem Ali Çeliktekin'in konuğu oldu.

 

Açık Kürsü Programında kendini tanıtarak başlayan, Cem Ali Çeliktekin'in sorularını da cevaplayan başkan Hamza Milli, “Adana’da yüreğir ovasında yıllardan beri faaliyet gösteren , tarım sektöründe bir ailenin 3. kuşak yöneticisiyim , yaklaşık 15 seneden beri de kendi aile şirketimiz de kendi işlerimizi devam ettiriyorum..

 Deva partisi girmem şu şekilde oldu ;  bir arayış halindeydim ve esas inandığım şeylerden biri de bir kurumsal kimlik yani daha doğrusu kurumsal kimlikten kastım ; bir profesyonellik kurumsallıktan bahsedilsin  ve konuşulsun , anlatılsın ve Bu doğrultuda çalışmalar yapılsın istiyorum.. Bu anlamda Deva Partisi ilgimi çekti, Ben ondan sonra da bir şekilde de siyasetin içerisinde dahil olmak istedim. bu bağlamda da Adana'dan oluşumun içerisinde kurucu il yöneticisi olarak faaliyet gösteren ,Adana'da Deva Partisi kurucu yönetici olarak siyasete adım attım. Daha sonra ilerleyen yaklaşık bir 10-11 aylık süreden sonra da Yüreğir İlçe Başkanlığına geçtim yaklaşık  9-10 aydan beri de Yüreğir İlçe Başkanlığına devam etmekteyim” diye konuştu.

Çeliktekin’in; “En etkin rol neydi sizi deva partisine çeken ?” sorusu üzerine de Başkan Milli şunları ifade etti;

“Bir kere her şeyden önce  biz aslında bir taahhüt partisiyiz. Yani bu Belki de tarihimizde Bir siyasi partinin ilk defa yaptığı bir şey ..  O da şu anlamda genel olarak birçok şeyle ilgili planımız var yani nasıl bir planımız var ?  ben size şunu söyleyeyim ;   Belki Cumhuriyet tarihinde ilk defa geçtiğimiz Haziran'ın 26'sında Biz Adana'da bir tarım eylem planı gerçekleştirdik. Yüreğir'de yaptık bunu da ve tatbikî Tarım ilçesi olduğu için..

 

Çukurova'nın bereketli topraklarında yapalım diye bir karar aldık, bu anlamda Belki de daha önce yapılmamış bir ilki gerçekleştirdik. iktidar olmadan iktidar ortağı olmadan mecliste olmadan bunu yapan başka bir siyasi parti yok . Bu anlamda bakıldığında   kurumsallığa çok büyük bir örnek ve bu anlamda Dediğim gibi; biz bir taahhüt  partisiyiz, Biz bir icraat partisiyiz ! Tüm bunlar  benim ilgimi çekti Ve kendimi de bu anlamda düşüncesi Fikri olan ,projeleri olan biri olarak siyaset alanında Deva Partisi İle otomatikman kendini yakınlaşmış hissettim ve buradayım. “

 

Soru cevap şeklinde devam eden programda Başkan Hamza Milli önemli açıklamalarda bulundu.

 

ÇELİKTEKİN; “Taahhüt Partisi Derken Bir Çok Parti’nin Siyaseten Taahhütleri Var Ebetteki Ve  Deva Partisi’nin De İçinde Olduğu Altılı Bir Koalisyon Oluşturuldu Geçtiğimiz Günlerde... Aslında 6+1 De Deniliyor Biliyorsunuz.  Peki Sizi Diğer Muhalefet Partilerinden Ayıran Taahhüt Dışında  Belirgin Özelliğiniz Ne ? “

BAŞKAN HAMZA MİLLİ, “O zaman konuyu derinleştirelim. Mesela Yüreğir’den konuşalım. Ben ilk atandıktan sonra Yüreğir de şunu yaptım Bunlar çok önemli konular ama maalesef seçmenimiz bunun bilince değil.  Türkiye’de 973 tane ilçe var ve bu 973 tane içeri içerisinde nüfusa baktığınız zaman Yüreğir yaklaşık yirminci sıralarda ,  Tabii Adana'nın 15 ilçesi var ama Bunun haricinde Adana'nın 15 ilçesinin içinde yüreğir'in şu farkı var 100 binlik göçmen misafiri barındıran tek ilçe  yüzbinlik nüfusu koyduğumuz zaman yaklaşık olarak yarım milyonu buluyor  yani 500-520 bin civarında bir nufus oluşuyor. Böyle olunca  otomatikman nüfus yoğunluğu açısından  kendisini ilk Onun içerisine sokuyor yani İstanbul’da  bir Kadıköy-Ataşehir kadar nüfus oluyor. bundan bahsediyorum. Ama gelgelelim mesela şuna bakalım ben bunu baktım ve araştırdım maalesef ,Maalesef ki Yüreğir'in gelir dağılımına baktığınız zaman Yüreğir Gayri safi milli hasıla da ne alıyor ? Okur yazar yanında eğitim oranı ne ? Değerlendirebiliriz suç oranını Maalesef ki ilk onun ilk 15 gün içerisinde olan ilçe bu veriler bir araya geldiği andan itibaren son 10'da son 15'de oluyor yani şunu söylemeye çalıyorum 973 ilçe içerisinde Maalesef ki Maalesef ki Yüreğir nüfus oranına baktığınız zaman ilk 15'e girerken gelir dağılımında baktığınız zaman son 10’nun  içerisinde, suç oranına baktığınız zaman son 5'in içerisinde eğitim seviyesine baktığınız zaman son 5  içerisinde ve ben şu anlamda Araştırmalar yaptım ya 2018 son seçimler için son seçim 2018'de bu oranlar neymiş 2019'da Ne olmuş? 2020'de Ne olmuş… ama maalesef ki ne kadar kaymakamları ve belediye çalıştaylarına  da bununla ilgili bir çalışmamız olmadığını  fark edemedik.bu  üzücü bir durum.Eğer birini bu konuları bilmezsek bu konuların derinliklerine inmez isek bu sorunları çözemeyiz. İşte bizim bu anlamda bir planımız var diyoruz.

Siyasetin topluma hizmet etmesi gerekiyor ama baktığınız zaman toplum siyasete hizmet ediyor.

ilkini dün açıkladığımız tarım eylem planı ile birlikte  20 tane eylem planı açıklayacağız , diğer hiç bir partinin böyle bir taahhüttü yok .”

ÇELİKTEKİN; “Deva Partisine  biraz ön yargılı bakanlar da var, Özellikle eleştirilerin Odak noktasından bir tanesi de Deva Partisi'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Partisi'nin bir türevi olduğu konusunda ,yani çok farkı olmadığı konusunda eleştiriler var, siz ne düşünüyorsunuz nasıl konumlandırıyorsunuz kendinizi ?”

BAŞKAN HAMZA MİLLİ; “Bu şekilde benzetmeler olabilir fakat Biz AK Parti'nin devamı değiliz . Bakınız geçtiğimiz 2 yıl dünyada farklı şeyler oldu. Biz Sağlık konusunda hiç kimsenin bilmediği öngörmediği yeni bir şeyle karşılaştıkları pandemiyle bir virüsle boğuştu Türkiye buna çok hızlı bir şekilde Entegre olabildi mi ? değişen 21. yüzyılda Biz ne kadar yenilikçi, ne kadar yeniyiz? ne kadar kendimize dünyaya Entegre edebiliyoruz ?buna bakmak lazım. Deva partisi dünyayı yakından takip eden ve çıtayı çok daha ileriye götürüp daha yükseğe taşımak isteyen bir siyasi hareket .Bu anlamda da bence AK Parti'den ayrılıyor Çünkü neden dolayı diyeceksiniz Eğer ihtiyaç doğmamış olsaydı zaten Deva Partisi olmazdı.Buna ihtiyacı olduğu için bu bunun artık bu şekilde, Çünkü baktığınız zaman sistem değişikliği oldu ve sistem değişikliğinden sonra da şu anki duruma ya 2018'deki değişiklikten sonra baktığınız zaman yani İşlerin hiç ve iyi gitmediği çok net bir şekilde anlaşıldı.”

ÇELİKTEKİN; “Hiç İyi Giden Bişey Yok Mu ? Hükümetin Doğru Yaptığı Bir Şey “

BAŞKAN HAMZA MİLLİ; “Bakmak lazım yani eğer verileri değer  alacaksak,  (Çünkü bilmiyorum Dün izleme şansınız oldu mu) bugün Haberlerde okudum TÜİK dışındaki yapılan artık araştırmaların yasaklandığı bir ülkeden bahsediyoruz .Ben Çarşıda pazarda sahadayım ama vatandaş benim önümü kesiyor de diyor ki; ‘’ ben elektrik paramı ödeyebilmek için pazar alışverişinden yani boğazımdan kesiyorum.  yani şu anda baktığınız zaman TÜİK’%46 olarak Açıklıyor, diğer yandan başka bir şirket  160'ın yüzde yetmiş açıklıyor. yani İkisi arasında bile çok ciddi bir fark var.Yani ne demektir; artık işler iyi gitmediği için bu değişime ihtiyacı olduğu için Deva Partisi de doğmuştur ama burada doğarken de çıtasını her zaman için ileriye koymuştur.”

ÇELİKTEKİN;  “Deva Partisi İle Türkiye’de İlk Önce Ne Değişecek , İlk Önceliğiniz Nedir ? “

BAŞKAN HAMZA MİLLİ; “Çok güzel bir konuya değindiniz maalesef Anlaşıldı , Anlaşılan da şu  ; Burnumuzun dibindeki savaş var ve bu savaşta Rusya ve Ukrayna savaşıyor.   Adana'da Ukraynalılar Derneği var Gidip o Derneği ziyaret ettiğimde Çok üzüldüm, Neden dolayı derseniz  hanfendinin ismi Şu an aklıma gelmiyor ama kendisini ziyaret gerçekleştirdiğinizde kendisi ağlıyor ve  dedi ki ;’’ size  Çok teşekkür ediyorum ama ben bile inanamıyorum şunun da sebebini izah etti Babası Rus annesi Ukrayna’Lıymış Yani inanılmaz bir hikaye var. Tabii bu Savaşın en büyük etkenlerinden biri de en en büyük şeylerinden bir de ne oldu gıda.Yani ne gıdanın bir uçak kadar ,bir top kadar, bir tüfek kadar değerli olduğu anlaşıldı. Türkiye ile sıkıldı dostlukları olanını her iki devlette gıda tedarik zincirini buradan Türkiye'den temin etmeye çalıştı. ve diyor ki ben savaşıyorum kendi vatandaşımı ayakta tutabilmek için  gıda ihtiyacım var gönderebildiğin kadar göndermem lazım ma maalesef ve maalesef Türkiye'de şu anda sağlıklı bir tarım politikası  yok ,dolayısıyla sıkıntı yaşıyoruz. .  Deva Partisi olarak Yüreğir genelinde de Türkiye'nin genelinde de ilk değiştireceğimiz ve politik olarak değiştireceğimiz en önemli politikalardan bir tanesini tarım politikası.

Ben çiftçilikle de uğraşan biriyim ve  Geçen sene kendi çiftliğimde insanların da anlayacağı dille anlatıyım. Şeker gübresini bilirsiniz , şeker gübresi İlkokul çocuklarına formül olarak öğretiliyor.Şeker Gübresinin % 187, %188 ithal  ediyorsunuz. Ben aynı tonajda kendi  yerime geçen sene 3 Liraya almışken bu sene aynı tonajda aynı yere 10 liraya alıyorum. Bu ne demektir?  Bu Önümüzdeki sezon için yani şu anda bir ürün çıkmamış ,henüz piyasaya  gelmemiş yani  bu Önümüzdeki sezonun enflasyonu . Yani önümüzdeki sezonda gıda konusunda pahalı olacak demek.  Bu neden dolayı bir tarım  planımız olmadığı için yani tarımla alakalı, en büyük dertlerinden bir de mazot, diğeri gübre ve ilaç. Biz Mazotta Diyoruz ki ötv'nin yarısını çiftçiye geri iade edeceğiz , gübrenin  yarısını destek olarak çiftçimize  geri vereceğiz o zaman otomatikman ne oluyor girdi maliyetlerinin düşüyor. Ve şu anda Çarşıda pazarda dediğim gibi eğer benim bir vatandaşım seçmenim önümü kesiyorsa ve ‘’ben elektrik paramı ödeyebilmek için pazar alışverişinden kıstım’’ diyorsa bir sıkıntı var demektir .ve biz tarımla ilgili çalışmalarımızı Deva Partisi olarak  Biraz önce de söyledim Adana'da Yüreğir ilçesinde açıkladık ve belki de ilk olarak bu bölgede bu bölgede bu konuya deyni*p tarımla ilgili doğru politikalarla doğru dokunuşlarla şu an içinde bulunduğu durumdan tarımı en kısa sürede çıkartmak adına olumlu Politikalar izleyeceğiz .”

 

ÇELİKTEKİN;  “Genel Başkanınız Sayın  Ali Babacan ODTÜ’de Bir Konuşma İçin Davet Edildi Ama Protestolar Sonrasında İptal Edildi , Ne Düşünüyorsunuz?”

 

 

 

 

BAŞKAN HAMZA MİLLİ; “Dinleme Fırsatınız olduğunu bilmiyorum ama biliyorsunuz ki ODTÜ'den mezun gençlik politikaları başkanlığımızın ve aynı zamanda da oradan mezun siyasi Deva Partisi yönetici arkadaşlarının yaptığı bir programla birlikte gidip orada sohbet çerçevesinde fotoğraf çektirmek istemisti , Yani kendisi de oradan mezun olduğu için ziyaret gerçekleştirmek istenmişti  ve bunu planlamasının yapmışlar. Tabii bu kulaktan kulağa ile yani hani kulaktan kulağa fısıldama ile büyümüş Ali Bey'in geleceği öğrenilmiş ve ona istinaden bir protesto yapılmış, bu insanların en doğal hakkıdır Bu da gayet normal bir davranış tutum diye düşünüyorum. Ama bu şunu burada şuna dikkat edilmesi sınırı ince çizmek gerekiyor ,  insanlar oradaki ODTÜ’de okuyan öğrenciler sormak istedikleri soruları sorabiliyor olmaları lazım, Hatta bir tek sadece bunu ODTÜ’de değil Türkiye'nin hemen hemen bütün Üniversitesi'nde yapabilmesi lazım. Daha önce de Ali Bey bu bağlamda hemen birkaç üniversitede  de yaptı .Ankara  Üniversitesi'ne, Bilkent’de de  yaptı ve bir kaç üniversitede oldu ,yani bunu yapabiliyor olması lazım. Ama Bunun da bir sınırı bir çizgisi olması lazım(protestolar) yani hani biz ‘’Ali Bey'i okula almayacağız, Ali Bey bu okula giremez ‘’ gibi yaklaşımları doğru bulmuyorum. “

 

ÇELİKTEKİN;  “Bu Aynı Zamanda Çok Garip De Değil mi Yani Siz İttifak Kurduğunuz Kanat Tarafından Muhalefete Uğruyorsunuz , Bu Sizi Kurduğunuz İttifak Geleceği Açısından Nasıl Etkiliyor. ?

 

BAŞKAN HAMZA MİLLİ; “Programın başında da bunu sordunuz. Beklide biz hani mevcut İktidar partisi içinden çıkmış olduğumuz münasebetiyle insanların bakış açısıyla alakalı ..

Ayrıca şunu da hemen belirteyim Cem bey , bu da bir seçim  birlikteliği var  henüz seçim satıh mahaline girmediğimiz için bir ittifak yok.”

ÇELİKTEKİN;  “Size Dönersek Çifçi Bir Aileden Geliyorsunuz Ve İlk Defa Siyasetin İçinde Bulunuyorsunuz , Yorulduğunuz Oldu Mu Neden Siyasete Girdim Dediğiniz Oldu Mu Hiç.”

BAŞKAN HAMZA MİLLİ; “Tatlı yorgunluklarım oldu , siyaset yorucu olmuyor desek belki kendimizi kandırmış olabiliriz  ama dediğim gibi bunlar tatlı yorgunluklar.  Şöyle bir söz   vardır ; ‘’  gitmediğiniz yer sizin değil görmediğiniz yer Sizin değil ‘’  yani siyaset bu fırsatı veriyor. Sorunun kaynağına, özüne inme  fırsatını veriyor. Hamza Milli olarak dışarıdan gözlemliyor olabilirdim daha önceden ama sorunun kaynağını özüne inmeyi ve orada Onu görmeyi ve nasıl ne gibi değişimler ile ne gibi düzeltmelerle o problemini ortadan kalkabileceğinin fırsatını bana Deva Partisi verdi, O anlamda da bunu yaşadığım için mutluyum çünkü gerçekten bir insana dokunmak bir problemi çözebiliyor Olmak ya da bir problemi gerçekten dile getirip onunla ilgili çözüm önerileri sunabiliyor olmak bu yorgunlukla tamamını ortadan kaldırıyor.Bir tek ben kendim için değil aslında izleyici arkadaşlara da seçmenleri bize de şunu söylemek istiyorum yani siyaseti insanların dışarıdan baktığı gibi tamamen kapalı bir alan değil Biraz önce verdiğim örnekte olduğu gibi yani siyaset size bu anlamda olumlu katkılarda sağlıyor Yani en azından Yaşadığınız çevrede yaşadığımız toplumda bir gözlemci olarak problemleri sıkıntıları kendiniz tahlil edebiliyor olsanız dahi siyasete farklı mekanizmaları var ,Size bunları bütün çıplaklığıyla gösterebiliyor.O anlamda da ben kendimi şanslı hissediyorum ve belki de daha fazla sebeple siyaset bana bu anlamda çok büyük bir şans verdi, o yüzden yani güzel, keyifliyim…”

Program Çeliktekin ve Başkan Milli’nin karşılıklı iyi dilekleriyle sona erdi.

 




Bu haber 229 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ADANA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
HABER ARA
resmi ilanlar
Henüz anket oluşturulmamış.
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI